perjantai 30. tammikuuta 2015

Langu

Lähdettiin Koh Phi Philtä 10:30 lähtevällä laivalla. Matka meni ihan mukavasti, kun se kesti vain 1,5 tuntia. Satamasta meillä oli kuljetus Krabi Towniin, mutta saimme kuskin heittämään meidät bussiasemalle maksamalla vähän lisää. 

Sattumalta ajoitus oli ihan täydellinen. Saavuttiin bussiasemalle ja juuri silloin bussi Satuniin oli lähdössä. Joten pääsimme suoraan jatkamaan matkaa. Ne bussit missä ollaan Thaimaassa nyt menty on ollu ihan luksuksia. Penkit saa ihan nukkumisasentoon, siistejä sekä voisi katsoa thainkielistä elokuvaa. Bussi matkasta puolet nukuin ja Marko vissiin kuunteli jotain kirjaa. Tuntui vähän kuumeiselta, mutta ihan hyvin jaksoi silloin. Kahden tunnin matkanteon jälkeen pysähdyimme Trangin bussiasemalla mistä saimme vihdoin ruokaa! Sipsejä ja kakkua... Maistettiin ihan uutta makua Layssin norin makuisia sipsejä. Oli hyviä! 
4 tuntia koko bussi matka kesti, ja aika kivuttomasti se meni. 


Jäimme pois kyydistä Langussa, missä heti kimppuumme hyökkäsi pari mopotaxikuskia, jotka olisivat halunneet viedä meidät Pak Baraan (laivat Koh Lipelle lähtevät sieltä). Emme kuitenkaan vielä halunneet lähteä, koska halusimme nähdä millainen paikka Langu on. 


No Langu oli vähän kuin thaimaalainen Lohja. Isompi keskusta vaan. Välillä haisi siltä kuin oltaisiin keskellä maatilaa. Hotelli huoneen löysimme puoli kilsaa päätieltä sivuun. Saimme ihan luksus huoneen 500 bathilla! Ahh se oli ihana! Onneksi huone oli mukava ja kunnollinen, koska illalla kipeyteni varmistui. Kuume ripuli..kamalaa. Aamulla Marko haki apteekista lääkkeitä. Kuumelääkkeen otettua se kuume ei olekaan enään noussut. Ainakin on toimivia.






Ulkona kävellessä sai kokea paljon tuijottelua joka ikiseltä vastaantulijalta sekä jonkin verran huutelua. Huutelu oli todennäköisesti ihan viatonta ja hyväntahtoista, mutta ei sitä ymmärtänyt thain kielestä. Kukaan muu kuin apteekin työntekijä ei myöskään puhunut englantia. Vietimme Langussa kaksi yötä ja oikeastaan tekemättä mitään. 

Tänään aamulla pakkasimme kamat ja päätimme lähteä Pak Baraan. Yritin selittää viittoen ja englannilla hotellin pitäjälle, että voisiko pyytää taxin hotellille. Rinkkojen raahaaminen ei nimittäin houkutellut yhtään. Jotenkin ihmeessä hän ymmärsi mitä halusimme ja kertoi heittävänsä meidät itse.
Joten pääsimme vähän lähemmäs thaimaalaista "kulttuuria" eli kolme päällä skootterin selkään kahden 60 litrasen rinkan ja kahden repun kanssa. Onneksi kuski ajoi tosi rauhallisesti. Huhhuh.. Langussa ei siis ollut yhtään oikeaa taxia. Vain mopotaxeja. 

Kun pääsimme Pak baraan, paikalliset heti neuvoivat ENGLANNIKSI mistä saisimme huoneen. Ihanaa, kun joku ymmärtää mitä haluat. 

Nyt asustelemme yön tai kaksi bungalowissa muurahaisten, hämähäkkien ja muiden örkkien kanssa. 

1 kommentti:

  1. Olipas mukavaa, että sattui noin kiva huone sairastelulle. Ihan hirvittää, kun ajattelen kyytiä kolme päällä.

    VastaaPoista