maanantai 20. marraskuuta 2017

Vähän kuulumisia

Blogin kirjoittaminen on jäänyt hävyttömän vähäiseksi. Kuvittelin tällä reissulla pystyväni parempaan kuin viimeksi, mutta nähtävästi samalla kaavalla mennään. Säännöllinen bloggaaminen ei ole siis minua varten, joten tänne ilmestyy postauksia ihan fiiliksen mukaan. Nyt sain sen fiiliksen ja sain aikaiseksi kirjoittaa Khiri Khan postauksen. Yritän saada loputkin Thaimaan postaukset julkaistua lähiaikoina. Ollaan kuitenkin poistuttu Thaimaasta jo muutama viikko sitten.

Tällä hetkellä sijaintinamme on Vientiane, Laosin pääkaupunki. Tultiin Laosiin 6.11. ja nyt vietetään viimeisiä päiviä tässä maassa. Laos on ollut meille rennompi reissukohde kuin Thaimaa, sillä menimme siellä aikamoista vauhtia eteenpäin. 

Laosin ensimmäiset päivät vietimme Houyxaissa ja slowboatissa Mekong-joella. Venematkan päätepiste oli Luang Prabang, missä olimme viisi päivää. Sieltä jatkoimme Vang Viengiin kuudeksi päiväksi.  Pari päivää sitten vietimme Vang Viengissä Markon synttäreitä hollantilaisen parin kanssa. Tänään saavuimme Vientianeen. Tarkemmin kaikesta Laosissa sitten myöhemmässä postauksessa. 

Tulevat suunnitelmat loppuvuodeksi ovat selkiytyneet viimein. Torstaina meillä on lento Sumatralle, Indonesiaan, missä vietämme kuukauden. Sieltä sitten Malesiaan reilu viikoksi ja sitten perhelomalle Thaimaahan. 

Tuossa nyt oli aika tiivistetysti missä ollaan menty. Niin ja meille kuuluu siis hyvää. Terveenä ollaan pysytty, lukuun ottamatta nuhaa Pohjois-Thaimaassa. Kuumetta tai vatsatautia ei ole ollut kertaakaan, mikä tuntuu vähän ihmeelliseltä, mutta kaipa meillä on ollut tuuria matkassa. 

Välillä kaipaa kotiakin. Erityisesti itsekokattua pastaa, ruisleipää, kebuloiden pizzaa, juomakelpoista hanavettä, netflixiä ja hyvin toimivaa nettiä. Ja perhettä ja ystäviä tietenkin. Laosissa on ollut joka paikassa lämpimät suihkut, mikä on kunnon luksusta Kaakkois-Aasiassa. Yleensä se on ollut yksi niistä jutuista mitä kaipaa kotoonta eniten.

Suomalaisia ollaan tavattu todella vähän, ihan vain muutama. Toivotaan, että saadaan viettää Suomen 100 v -itsenäisyyspäivä myös muiden suomalaisten kanssa. 

Huomenna päästään tutustumaan Vientianeen enemmän. Tänään nähty joenranta ja night market antoi jo hyvän vaikutelman. Nyt unille, heipsun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti