torstai 2. marraskuuta 2017

Bang Saphan Noi - paikallisten lomakohde

Bang Saphan Noin löysimme oikeastaan ihan sattumalta. Phang Ngassa pohdimme, että mihin seuraavaksi. Ihmettelimme junaratakarttaa, koska halusimme sen varrelle. Junalla tulisimme matkaamaan pohjoiseen. Lopulta törmäsimme tuohon pieneen kaupunkiin Bang Saphan Noihin, mikä sijaitsee merenrannalla, ei ole turistien löytämä ja on paikallisten lomailijoiden suosiossa. Täydellinen siis meille! 

Pääsimme sinne menemällä kahdella bussilla. Ostimme bussilipun Suratthaniin ja kuski heivasi meidät pois bussista Bangkokiin menevän tien varrelle. Siellä kyselimme jatkolippua ilman yhteistä kieltä. Monta kertaa myyjä varmisteli, että haluammehan Bang Saphan Noihin eikä Bang Saphan Yaihin. Ihmettelimme kovin arvokasta hintaa, mikä oli 500 bathia/ hlö. Matka ei kuitenkaan olisi lähellekään niin pitkä. Kyytimme saapuikin puoli tuntia etuajassa (onneksi olimme paikalla) ja se olikin upouusi ilmastoitu minibussi! Tämä selitti hintaa... no ainakin pääsimme nopeasti liikkeelle ja ajoissa perille. 



Olimmekin perillä ennen auringonlaskua, mikä oli mahtijuttu, sillä bussi jätti meidät valtatien varteen, 15 kilometrin päähän Bang Saphan Noista! Onneksi saimme kyydin ( jälleen ilman mitään yhteistä kieltä) millä päädyimme todella hiljaiselle rannalle aivan liian hienon näköiseen hotellin pihaan. Hämmästyimme, kun kuulimme huoneen maksavan 600 bathia (reilu 15 €) yöltä! Huone parvekkeella, ilmastoinnilla ja isolla aamiaisella sekä sijaintina merenranta. Ihan uskomatonta! 





Viivyimmekin siellä sitten kolme yötä ihan vain nautiskellen. Hotellimme kummallakin puolella oli yhdet hotellit ja niissä oli myös ravintolat. Lisäksi oli vielä yksi ravintola. 
Ranta oli ihan tyhjä, siisti, paljon simpukoita vedenrajassa ja lämmintä vettä. Voiko parempaa toivoa? 
Iltapäivisin rannalle tuli muutama thaiperhe. 




Kun alkoi tuntua, että kaivataan jotain aktiviteettia niin päätettiin, että seuraavana päivänä suuntaamme junalla Prachuap Khiri Khaniin! Jännitti pitivätkö kolmen vuoden takaiset hyvät muistot paikkansa Khiri Khanista. Siitä sitten seuraavassa postauksessa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti