maanantai 25. tammikuuta 2016

Kambodza

Jes, tänään satoi vettä kunnolla ekaa kertaa! Täällä on ollut tosi kuuma koko reissun ajan, joten sadekuurot kyllä virkistää. Lämpötila laskee mukavasti alle 30 asteen sekä voi katsella ja kuunnella mukavasti sen puoli tuntia parvekkeelta, kun sataa ihan täysiä. 
 
Sitten siihen mitä ollaan touhuttu. Reilu viikko jollei kaksi on nyt kulunut rantojen äärellä. Tultiin Phnom Penhistä bussilla Sihanouk villeen. Bussimatka oli aika tuskainen, kun penkit on mitoitettu kapeille ja lyhyille aasialaisille. Selvittiin kumminkin lähes aikataulussa perille. 


Rantaelämä on saanu aika hyvin unohtamaan mikä päivä on ja kuinka kauan täällä on oltu. Mutta eikö se ole vähän tarkoituskin? 

Sihanouk Villestä löytyy biletystä ja chillausta. Ranta-alue on oikeastaan täysin turisteille suunnattu. 
Rauhallista rannalla loikoilua ei kumminkaan kannata toivoa, koska keskimäärin 15 minuutin välein (jollei useammin), joku kambodzalainen tulee tarjoamaan palveluitaan. Löytyy hierontaa, manikyyriä, koruja, hedelmiä, säärikarvojen poistoa, jalkahoitoa jne. Jos et tarvitse niin asia tarkistetaan ja todetaan, että karvaa löytyy ja kynnetkin tarvitsee hoitoa. Jos vain yhden neiti suostuisi koittamaan? Sitten saat repiä kättäsi tai jalkaasi takaisin, kun se on jo otettu hoidettavaksi vasten tahtoasi. 
Onneksi ihan jokainen rantamyyjä ei ole näin raju! 





Sihanouk villestä otimme hitaan lautan Koh Rongin saarelle. Matka kesti reilu kaksi tuntia. Päärannalta suuntasimme suoraan Sok san- kylään. Sinne piti ottaa toinen vene. Onneksi meitä oli monta niin saimme tingattua hintaa 50$:sta 35$:iin eli 3,5$ per henkilö. 
Sok Sanin rannalla on vain muutama guesthouse, ja suurin osa on bungaloweja. Ravintoloita on neljä tai viisi. Lisäksi löytyy neljän kilometrin pituinen, lähes tyhjä ranta kirkkaalla vedellä. Aika upeaa!
Menimme Koh Rongille katsomaan planktonia, mikä hohtaa öisin vedessä. MUTTA oli tietenkin tulossa täysikuu, eli oli liian valoisaa nähdä sitä. Harmitti aika paljonkin, kun jouduimme toteamaan tämän useemman illan yrityksien jälkeen. 




Sok Sanin rannalta kävelimme päärannalle. Tallustimme neljän kilometrin rannan, jonka jälkeen pääsimme kiipeilemään viidakkokukkulan yli. Onneksi meillä on vain pienet reput! 
Kun pääsimme toiselle puolelle, vastassa oli skybaari, mistä oli hienot näkymät. 


Päärannalla oli huomattavasti enemmän hotelleja, ravintoloita ja ihmisiä, mutta vieläkin rannalla oli hyvin tilaa jokaiselle. 
Mielestämme tämä ranta oli kivempi. Suuren ravintolavalikoiman lisäksi merivesi oli kirkkaampaa ja aallot pienempiä. Rannalta löytyi myös enemmän auringolta suojaavia puita. Täällä ei voi todellakaan olla kauaa suorassa auringossa. 


Eilen tultiin lautalla takaisin Sihanoukvilleen. Ja yllätys mitä sitten kävikään! Vatsatauti.
Tässä taas vaihteeksi sairastellessa alkoi miettimään, että ollaan kyllä oltu paljon kipeinä Kambodzassa. Lähes poikkeuksetta aina, kun on ollut tiedossa matkustuspäivä niin on iskenyt vatsatauti jommalle kummalle. Bussi- ja laivamatkat on usein mennyt jännityksessä, miten selviää. Huomenna on edessä 10 tunnin matka Vietnamiin Ho Chi Minh Cityyn.  Jos vaikka Vietnamin puolella menisi sairastelun kannalta paremmin. 

Mitä Kambodzasta jäi mieleen?
Huikeat Angkor Watin temppelit, kauniita mutta roskaisia rantoja, tyrkyttäviä tuktuk-kuskeja, raajattomia kerjäläisiä, paljon kaikenlaisia eläimiä ja joka puolella, täsmällisimmät bussit tähän mennessä (kaakkois-aasiasta), hyvää ruokaa muttei kuitenkaa yhtä hyvää kuin Thaimaassa, karu menneisyys, yllättävän siistejä hotskuhuoneita, aurinkoa ja kuumuutta,  paljon roskaa sekä halpaa bisseä!

Nyt on Kambodza nähty meidän reissun osalta. Aika siirtyä Vietnamin puolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti