perjantai 21. heinäkuuta 2017

Tyttöjen reissu Budapestiin

Ida ja minä
Olin Budapestissa viisi päivää ystäväni Idan kanssa marraskuussa 2015. Lensimme Norwegianin iltalennolla ja olimme perillä paikallista aikaa klo 20:00. Seikkailimme hotellille hämäriä reittejä pitkin bussilla ja junalla. Kun löysimme perille, marssimme suoraan alakerran Burger Kingiin iltapalalle ja sitten nukkumaan.
Ensimmäisen yön aikana kävi selväksi, että hälytysajoneuvojen äänet tulevat tutuksi loman aikana. Mietin sattuiko siellä onnettomuuksia jotenkin enemmän vai oliko heillä vain riittävät resurssit vai kova äänisemmät hälytykset kuin muualla?

Ostimme Budapest-kortit, millä sai matkustaa rajattomasti 3 pv, alennuksia nähtävyyksistä, ilmaisen opastetun kävelykierroksen ja kylpyläkäynnin. Kortit olivat kyllä sen rahan arvoiset. Päivät kuluivat kierrellen kaupunkia ja nähtävyyksiä. Kävimme Budapest cardin tarjoamassa kylpylässä, Lukacs bathissa. Kylpylä oli pienempi ja tunnelmallisempi kuin Széchenyin kylpylä, mihin menimme viimeisenä päivänä ennen lentoa. Széchenyin  kylpylä oli valtavan kokoinen ja todella kaunis. Minua miellytti erityisesti rakennuksien arkkitehtuuri.
Opastettu kävelykierros oli myös mielenkiintoinen ja Budan linnan alue oli todella kaunis. Opas vain meni niin kovaa vauhtia, että tipahdettiin matkasta pois, kun jäätiin ottamaan yllä näkyvää kamukuvaa.

Széchenyin kylpylässä sai jopa pelata shakkia altaassa.


Yhden päivän käytimme shoppailuun Premier Outletissa Budaörsissä. Menimme sinne paikallisbussilla noin puolen tunnin matkan. Kokemusta outleteista ei hirveästi ole, mutta mielestäni tuolta ainakin sai hyvään hintaan vaatteita. Esimerkkinä Nike free 4.0 -kengät sai noin 30 eurolla.

Budapest oli täynnä kauniita rakennuksia ja söpöjä kahviloita. Meidän lempparikahvila oli Bites. Siellä tarjottiin herkullisia erikoiskahveja, leivoksia ja jännän muotoisia sämpylöitä, mille en nyt keksi oikeaa nimeä. Erityisesti euron erikoiskahvit ilahduttivat meitä. Kannattaa ehdottomasti testata Bites, jos menee sinne päin.
Ruokaa löytyi myös aika edullisesti, mutta se oli todella harvoin hyvää. Jotkut ruuat olivat ihan ok, mutta mitään uusia lemppareita ei tullut vastaan. Jos muistan oikein maksoimme useimmiten ruuasta 3-7 euroa annokselta. 


Kauppahallista tarttui mukaan tuliaisia kotiin.
 
Sitten hieman budjetista. Meillä oli todella siisti ja iso (jostain syystä neljän hengen huone) huone keskeisellä paikalla olevassa hotellissa. Maksoimme siitä neljältä yöltä 120 euroa eli per nassu jäi yölle hintaa 15 euroa. Norwegianin meno-paluu lennot maksoivat 113 €/henkilö.
Syöminen ja tekeminen Budapestissa oli suhteessa hotellin hintaan ihan yhtä edullista. Muutamista nähtävyyksistä sai alennusta eu-kansalaisuudella ja nuorella iällä. Eli kannattaa ottaa passi mukaan nähtävyyksille. Halvimpia ruokapaikkoja sai välillä metsästää eikä niistä hirveän suuria ruokaelämyksiä irronnutkaan.

Budapestissa kannattaa ehdottomasti käydä ainakin muutamassa kylpylässä sekä nauttia kauniista kaupunkimaisemasta kävellen ympäri kaupunkia. Isoa budjettia ei matkaan lähtöön tarvitse, koska kaikki on aika edullista, kuten edeltävässä kappaleessa mainitsinkin. Marraskuun alku oli hyvä aika matkustaa sinne, sillä turisteja oli vähän ja hintataso oli varmaan osittain siitä johtuen niin alhaalla. Illat olivat viileitä, mutta päivisin auringossa tarkeni ilman takkia.
Joskus tulevaisuuden reilillä pitää palata vähintäänkin kylpemään Budapestiin.


Opastettu kävelykierros oli Budan linnan alueella,
mistä oli hyvät näköalat kaupungin ylle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti